Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili hükümetin açıkladığı programa destek verdiğini açıklayan İSGOLD Altın Rafinerisi, 50 kuyumcu ile anlaştı. Bu rakam haziran sonunda 250’ye, yıl sonunda 500’e ulaşacak.Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması sistemine Borsa İstanbul’a üye 5 altın rafinerisinden biri olan İSGOLD Altın Rafinerisi’nden destek geldi. Yastık altındaki altınların güvenli bir şekilde ekonomiye kazandırılması için şu ana kadar 4 banka ile anlaştıklarını diğer bankalarla da görüşme halinde olduklarını belirten İSGOLD kurucu ortağı Erdoğan Aşık, kuyumcularla da görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.
Hedef her yıl 200 ton altın
Yastık altındaki altın miktarının 5 bin ton olduğunu belirten Aşık, “Bizim amacımız mümkün olan en yüksek miktarda altının ekonomiye kazandırılması. Türkiye şu an yıllık 200 ton altın ithal ediyor. Bizim hedefimiz her yıl yastık altındaki altının en az 200 tonunun ekonomiye kazandırılması yönünde. Tabii ki amacımız bu miktarın en yüksek kısmının İSGOLD kanalıyla ekonomiye kazandırılması. Biz İSGOLD olarak bu hedefin gerçekleştirilmesi için var gücümüzle çalışacağız. İSGOLD olarak bir nevi seferberlik başlatıyoruz. Aynı zamanda ülke olarak el ele verirsek bütün zorlukları da aşacağımızı düşünüyoruz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz” dedi.
Sistem güvene dayalı işliyor
Altın alışverişinde güvenin son derece önemli olduğunu ve yastık altındaki altınların toplanması konusunda en hassas noktanın burası olduğunu belirten Aşık, “Biz İSGOLD olarak çeşitli ağırlıklarda altınlar üretiyoruz. Bu altınlara başka madenlerle karıştırılarak haksız kazanç elde edilmemesi için yıllar önce çok inovatif bir ambalajlama sistemi geliştirdik. Biz yastık altındaki altınlarını bizim aracılığımızla ekonomiye kazandıracak vatandaşlarımıza, çok sonraları sistemden çıkmak istediklerinde İSGOLD garantili altınlarını vereceğiz ve güven konusunda en ufak bir endişe yaşamamalarını sağlayacağız. Çünkü bu piyasada olan herkes bilir ki; İSGOLD denince akla inovasyon, yenilik ve güven gelir” dedi.