Egeli turizmciler, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde Balkan ülkelerinden gelen turist sayısında önemli bir artış bekliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizmin gelişmesinde ulaşımın çok önemli olduğunu, Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu’nun açılmasıyla İzmir ve çevresinin ağırladığı turist sayısının arttığını söyledi.
Tatil yöreleri için doping
İzmir çevresindeki tatil merkezlerinin İstanbul yönünden gelenler için artık hafta sonu seçenekleri arasına girdiğini aktaran İşler, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile daha geniş bir coğrafyadan ulaşımın kolaylaştığına işaret etti.İşler, köprü sayesinde başta İstanbul’un Avrupa yakası ve Trakya illeri olmak üzere Balkan ve Orta Avrupa ülkelerinden ulaşım imkanlarının daha kolay hale geldiğine dikkati çekti.
Önemli bir milat olacak
“Kuzey Ege aksı, yabancı turist açısından istediğimiz rakamlara ulaşamadığımız bir yerdi” diyen İşler şöyle devam etti: “Bunun en büyük nedenlerinden biri de diğer destinasyonlara ulaşımın zor olmasıydı. O bölgede Kaz Dağları, Assos, Truva, Bergama, Foça ve İzmir gibi çok önemli çekim gücü noktalarımız var. Yerli ve yabancı turistler, yeni açılan 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde Türk turizminde gizli kalmış hazineleri keşfedilebilecek. Köprünün açılması turizm açısından da bir milat olacak.”
İç pazara katkı sağlıyor
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge de 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasının turizmcilerin umutlarını artırdığını söyledi. Belge, “Çanakkale Köprüsü, iç pazarda bize katkı sağlayacaktır. Bunun meyvelerini temmuz ayında görmeye başlarız. Ancak ‘ölü sezon’ dediğimiz sonbahar ve kış döneminde de hareketin artmasını bekliyoruz.” dedi.İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Aydın Soyyiğit de köprünün mesafeleri kısaltarak Türkiye’nin ihracatına hız katacağını söyledi