VakıfBank, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle yürüttüğü Bilim ve Sanat Merkezi Yönetim Bilgi Sistemi (BİLSEM) Projesi kapsamında, 2024’te 10 yeni atölye ekleyerek, atölye sayısını 80’e çıkardı. VakıfBank, bu atölyelerle özel yetenekli çocukların bilim, sanat ve teknoloji gibi alanlarda potansiyellerini keşfetmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje kapsamında 30 mekatronik, 41 yapay zeka ve 9 akıl oyunları atölyesi hayata geçirilirken, öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilmeleri için yenilikçi öğrenme ortamları sunuluyor.
170’in üzerinde teknoloji laboratuvarı
Banka, atölyelerin yanı sıra bugüne kadar kurduğu 170’in üzerinde bilişim teknolojileri laboratuvarıyla bilginin pratiğe dönüşmesine imkan tanıyor.2017’den bu yana hayata geçirilen atölyeler, çocukların geleceğin teknolojileriyle erken yaşta tanışmasını ve multidisipliner bir eğitim almasını amaçlıyor. Bu atölyelerde yapay zeka, veri analizi, sistem mimarisi, farklı düşünme ve strateji geliştirme gibi ileri düzey beceriler kazandırılıyor.
Yenilikçi ve kapsamlı projeler
Öğrenciler, görme engelliler için evrensel renk alfabesi ve yapay zeka destekli akıllı sıralar gibi yenilikçi projelerle ulusal ve uluslararası ödüller kazanıyor. Atölyelerde elde edilen başarılar, öğrencilerin motivasyonunu artırırken sayısal derslerdeki başarılarını da yükseltiyor.
Kültürel yayınlara tam desteğe devam
VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) ise “On Sekizinci Yüzyıl İngiliz Edebiyatı 1660-1789”, “Fransız Edebiyatı Bir Kültürel Tarih” ve “Rus Edebiyatı” kitaplarını yayımladı.
Araştırmacılar ve edebiyat tutkunları için başvuru kaynağı niteliği taşıyan eserlerle yayınevinin edebiyatı kitaplığı genişledi.Arşivlik kitaplarla dünya edebiyatında ekol olmuş, klasikleşmiş yazarların dünyalarına kapsamlı ve derin bir bakış sunuluyor. Charlotte Sussman’ın kaleme aldığı Barış Arpaç’ın çevirdiği 440 sayfalık “On Sekizinci Yüzyıl İngiliz Edebiyatı 1660-1789” kitabında çeşitli sorulara cevap aranırken aynı zamanda 18. yüzyıl edebiyatının yeni okurlarla buluşturulması hedefleniyor.
Katkı sunular eserler şöyle:
Alison Finch’in 392 sayfalık “Fransız Edebiyatı Bir Kültürel Tarih” kitabında ayrıntılı analizlerle okuyucu, Montaigne’in denemelerinden Sartre’ın varoluşçuluğuna, Rimbaud’nun şiirlerinden Beauvoir’ın feminizmine kadar geniş bir edebi yelpazede farklı bir yolculuk sunuluyor.Andrew Baruch Wachtel ve Ilya Vinitsky imzasını taşıyan, Ali Karakaya’nın çevirdiği 464 sayfalık “Rus Edebiyatı” adlı eser ise okurlara Rus kültürü ve edebiyatının tarihsel gelişimini disiplinler arası bir bakış açısıyla sunuyor.