Türk Telekom, Dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü olma özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu’nu akıllı teknolojilerle donattı. Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarındaki dijitalleşmeye katkısını sunan Türk Telekom, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) projesi kapsamında, dev yapıyı ve Malkara Çanakkale Otoyolu’nu kapsayan 101 kilometrelik güzergahı yeni nesil teknolojilerle akıllı hale getirdi.
Türk Telekom, güzergahta sürüş güvenliği sağlayacak teknolojilerinin yanı sıra, Ana Veri ve Felaket Kurtarma Merkezleri’nin teknolojik altyapısını doğal afet ve kazalara hızlı, etkili ve koordineli müdahaleye imkân verecek şekilde oluşturdu. Ayrıca Çanakkale Boğazı’nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bazı bileşenleri ve otoyolunun denetim kontrolü, veri toplama altyapısı ve trafik kontrol sisteminin yazılımları Türk Telekom’un sorumluluğunda gerçekleştirildi.
Katkımızı ortaya koyuyoruz
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal,“ Türkiye’nin batısında otoyol entegrasyonunun önemli bir halkası ve Çanakkale’nin şanlı tarihine yaraşır bir eser olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi’ne sağladığımız teknolojiyle gurur duyuyoruz. İnsanı merkeze alan yaklaşımımızla teknolojiyi iyilik ve fayda sağlamak üzere kullanmaya odaklanıyoruz. Bu çerçevede, Çanakkale Otoyolu ve Köprüsü başta olmak üzere, Karayolları’nın stratejik projelerinde AUS çalışmalarımızla katkımızı ortaya koyuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında ulusal ulaşım ağımızın akıllandırılması için çalışılıyor, Akıllı Durak, Akıllı Otopark, Akıllı Kavşak, Plaka Tanıma ve EDS gibi ulaşım sistemlerinin hayata geçirilmesine katkı sağlıyoruz.” dedi.