VakıfBank, 2021 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Toplam aktiflerini bir önceki yıla göre yüzde 44 artıran VakıfBank, aktif büyüklükte 1 trilyon TL barajını aştı. VakıfBank böylece, 2020 sonunda elde ettiği en büyük ikinci banka olma konumunu güçlendirerek sürdürdü.Nakdi ve gayrı nakdi kredilerini bir önceki yıla göre yüzde 46 artıran banka, milli ekonomiye desteğini ise 766 milyar TL seviyesine yükseltti. VakıfBank, 2021 yılında ulaştığı 5 milyar 296 milyon TL brüt karından 1 milyar 120 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 4 milyar 175 milyon TL net kar elde etti.
766 Milyar liralık destek
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, güçlü teknolojik altyapıları, genç ve dinamik ekipleri, beklenti ve ihtiyaçları doğru okuma kabiliyetleri ile her zaman müşterilerinin yanında olduklarını belirtti ve bankanın nakdi ve gayrı nakdi krediler yoluyla ülke ekonomisine sağladığı finansman desteğinin yıllık bazda yüzde 46 artarak 766 milyar TL’ye ulaştığının altını çizdi.
Aktif büyüklüğümüz 1 trilyon eşiğini aştı
Üstünsalih şöyle devam etti: “Kurulduğu ilk günden bu yana tüm faaliyetlerinde kendisiyle birlikte ülke ekonomisini de büyütmeyi hedefleyen bir banka olarak, geçen yıl da üretimi, ihracatı ve istihdamı desteklemeyi sürdürdük. Bu dönemde bankamızın aktifleri yıllık yüzde 44’ü aşkın bir büyümeyle ilk defa 1 trilyon TL eşiğini aştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 36 artışla 574 milyon TL seviyesine ulaştı. Kredi büyümesinde ülkemizin gayrı safi yurt içi hasıla büyümesine ve cari açığın azalmasına en büyük katkıyı sağlayan ticari kredilere öncelik verdik. Bu sayede ticari kredilerimiz bir önceki yıla göre yüzde 43 artarak 450 milyar TL seviyesine ulaştı.”
Toplam yıllık mevduat 591 milyar TL oldu
Üstünsalih, “”Toplam mevduatlarımız yıllık yüzde 43 artış ile 591 milyar TL seviyesine ulaşarak ana fonlama kalemimiz olmaya devam etti. Mevduat portföyümüzü tabana daha yaygın hale getirme hedefimiz doğrultusunda, tasarruf mevduatını 2020 yılsonuna göre yüzde 56 artırarak 241 milyar TL seviyesine ulaştırdık. Bankacılık sektöründe mevduat tarafında en önemli ürün olan vadesiz mevduatlarımızı ise yıllık bazda yüzde 81 artırarak 146 milyar TL seviyesine yükselttik. Böylece vadesiz mevduatlarımızın toplam mevduatlar içinde 2020 yılsonunda yüzde 19 olan payını yüzde 25 seviyesine çıkardık.” dedi.