Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde istihdam süreci devam ediyor. 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılmasının amaçlandığı projede üçüncü istihdam programı da tamamlandı. 43 mezunun ardından 20 kadın kursiyer daha katıldıkları 25 günlük temel eğitim ve oryantasyon süreci sonrası Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde uzaktan çalışmaya ve ilk çağrılarını almaya başladı ve 63 kadın kursiyere Vodafone bünyesinde istihdam sağlanmış oldu.
63 mezun istihdam edildi
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Bu projeyle, kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek ekonomik ve sosyal hayata dahil olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.Projemizin üçüncü istihdam programını da başarıyla tamamladık. İlk 2 etapta istihdam ettiğimiz 43 mezunumuzun ardından 20 kadın kursiyerimiz daha Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde temel eğitimlerini ve oryantasyon eğitimlerini tamamlayarak uzaktan çalışmaya ve ilk çağrılarını almaya başladı. Böylece toplam 63 mezunumuzu istihdam etmiş olduk.Teknoloji ve insan birlikteliğinden doğan güçle daha iyi bir geleceğin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, insan hayatına dokunan projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
20 ilde 12 bin kadına eğitim
“Dijital Benim İşim” projesiyle, kadınların dijitalleşme potansiyelinin farklı eğitim programlarıyla ortaya çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama” eğitimleri veriliyor. İkinci yılına giren projenin ilk yılında 13 ilde 140 eğitimciyle 5 bini aşkın kadın kursiyere eğitim verildi. Bu süreçte 5 milyon TL’lik sosyal değer elde ediliken, proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 5 TL’lik sosyal getiri sağladı. Projeyle 2022 sonuna kadar 20 ilde toplam 12 bin kadın kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.