VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, bankacılık sektörü ve VakıfBank açısından 2022 değerlendirmelerini ve 2023 yılına ilişkin öngörülerini paylaştı. Üstünsalih, bu dönemde ülkelerin enflasyonu kontrol altına almak için ortaya koydukları sıkılaştırıcı para politikalarını güçlü maliye politikalarıyla desteklediklerine işaret ederek, uluslararası kurum ve kuruluşların da küresel çapta ölçekte artan belirsizlik ve düşen büyüme performansına vurgu yaptığını anımsattı.
İmalat sanayisine katkı
Abdi Serdar Üstünsalih, VakıfBank olarak 2022 boyunca yaşanan gelişmeler doğrultusunda, mevcut ekonomi politikalarıyla uyumlu şekilde Türk lirasının değerini korumak için adımlar attıklarını söyledi.
Sanayiciden KOBİ’ye, ticaret erbabından hane halkına kadar tüm müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanmaya devam ettiklerini belirten Üstünsalih, 2022’de uzun yıllardır yatırım yaptıkları dijitalleşme ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinin de karşılığını aldıklarını kaydetti.
Ülkemizin hayalinin peşindeyiz
Üstünsalih, 930 milyon liraya ulaşan yeşil konut kredisine olan talebi daha da yükseltmeyi hedeflediklerinden bahsederek, “Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Türkiye’nin yarım kalan rüyası Devrim arabalarından sonra, ilk yerli otomobilimize destek olmak da bizim sorumluluğumuz. Ülkemizin bu hayalinin gerçekleşmesi konusunda da gerekli katkıyı sunacağız.” dedi.
Teknolojik imkanlar sunacağız
Üstünsalih, bankacılık sektörünün bu yıl için büyük bir heyecan duyduğunu, yıllardır beklenen İstanbul Finans Merkezi’ne yeni yılla birlikte taşınılacağını söyledi ve ” Ülkemizin bölgesel ve küresel finans merkezi olma istek ve kararlılığında biz de elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Bugüne kadarki çalışmalarımızda, dijital olgunluk seviyemizi çok yukarıya çektiğimizden bahsettim. 2023’te de teknolojinin imkân verdiği her yeniliği müşterilerimiz henüz talep etmeden onlarla buluşturmayı hedefliyoruz.”