Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan ile yapı işleri alanındaki işbirliği protokolü ve inşaatta normatif ve birim fiyatlandırma sisteminin iyileştirilmesi alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptlarının, iki ülke arasındaki çalışmalara daha güçlü bir ivme kazandıracağını kaydetti.
Tek millet iki devlet anlayışı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı arasında “İnşaatta Normatif ve Birim Fiyatlandırma Sisteminin İyileştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.Kurum, Bakanlıkta düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin tek millet iki devlet anlayışıyla tarihin en yüksek seviyesinde olduğunu, bunu da her ortamda dile getirmeye gayret gösterdiklerini söyledi.
Karabağ’ın refahı için adımlar
Türkiye’nin bu süreçte Azerbaycan’a her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da vermeye devam edeceğini ifade eden Kurum, “İşgal sırasında harap olan Karabağ’ın yeniden imarı için de önemli adımlar atılıyor. Ben de Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Karabağ’a ziyarette bulunmuştum. Şirketlerimizin, yine ilgili Bakanlıklarımızın, kurumlarımızın Azerbaycanlı şirketlerle birlikte Karabağ’ın yeniden refahı için çalışmalara katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz.” dedi.
Çevre alanında ortak mücadele
Azerbaycan ile ilişkileri çevre, şehircilik, afetle mücadele alanlarında ortak çalışmalar yapmak amacıyla artıracaklarına işaret eden Kurum, “Bugün yapacağımız protokolle birlikte yapı işleri alanındaki işbirliği protokolümüz ve inşaatta normatif ve birim fiyatlandırma sisteminin iyileştirilmesi alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptlarımızı imzalamak suretiyle çalışmalarımıza güçlü bir ivme kazandıracağız.” dedi.
Sıfır Atık düşüncesi bir yaşam kılavuzu
Öte yandan “Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni”nde konuşan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde bir sorumluluk şuuruyla başlayan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM ve Bakanlık binasında ilk uygulamalarına imza atan, 150 bin kamu, kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen ve dünyanın en önemli çevre seferberliğine dönüşen “Sıfır Atık Hareketi”nin bir düşünce tarzı değil, bir yaşam kılavuzu olduğunun altını çizdi.